Tu intrebi...
iar noi iti raspundem

Ne dorim sa raspundem
celor mai intampinate
intrebari ale clientilor nostri

Intrebari si Raspunsuri Frecvente

Deoarece ContaV este dedicat intrutotul pasiunii tehnologiei si sigurantei datelor tale, regasesti mai jos raspunsul la cele mai comune seturi de intrebari.


Intrebari Generale

Abonamentele ContaV sunt destinate utilizatorilor non-tehnici, al caror principal interes este experienta si modul in care functioneaza solutia pe care o utilizeaza precum si nivelul de suport si siguranta al datelor si al operatiilor acestora. Drept urmare, devine complet irelevant pentru un utilizator contabil daca sistemul utilizat are alocate 1, 2, 3 sau 9 procesoare, atat timp cat experienta sa de lucru este potrivita iar performanta nu are de suferit.

ContaV supravegheaza si monitorizeaza proactiv performanta utilizatorilor sai cu scopul de a perfectiona experienta acestora, iar daca situatia o impune, sunt realizate ajustari pentru alocarea de resurse suplimentare fara atragerea unor costuri suplimentare catre utilizator.

In situatia degradarii performantei pe unul dintre sistemele operate, ContaV realizeaza investigatii tehnice suplimentare asupra starii de lucru a acestora, in scopul de a identifica existenta problemelor cu programele software operate ori daca acestea nu functioneaza in parametrii corespunzatori.

Mai mult de 60% din traficul global transferat prin Internet este de tip "junk" (adica gunoi) ori face parte din categoria traficului "inutil" realizat de catre atacatori, virusi, consum de pornografie sau oricare alt fel de destinatii similare.

Sistemele de operare Windows, indiferent daca sunt de tip server sau desktop si au (sau nu) un grad ridicat de actualizari, sunt foarte renumite asupra atractivitatii lor tehnice (ca oricare alta resursa generica ce poate sa fie compromisa) in a fi exploatate de catre atacatori sub denumirea "honeypot". Pentru ca in lumea tehnica exista termenul tehnic de "0-day exploit", mai precis este acel momentul in care se descopera o noua hiba ("bug") in sistemele de operare sau aplicatiile speficice acestora, insa raportarea lor este publicata generic prin Internet ca o actualizare a buletinului de securitate. Toate aceste informari constituie pentru un atacator, o baza solida de pornire in verificarea si testarea sistemelor expuse direct in Internet in scopul compromiterii acestora, iar procesul de actualizare update-release sau patch-update nu poate tine mereu pasul cu acestea.

Va mai aduceti aminte cand ati auzit ultima data la radio sau la televizor cum intregi sisteme informatice din aeroporturi si spitale au avut activitatea complet paralizata, datorita problemelor tehnice ale sistemelor operate?

Intrucat ContaV are o vasta experienta in administrarea sistemelor si a retelelor de date, nu permite ca datele si sistemele clientilor deserviti, sa devina sursa unui atac informatic, atac care poate prejudicia clientul din punct de vedere financiar cat si reputatie.

Un cunoscut principiu informatic mentioneaza -- "Pentru ca o conexiune sa fie cu adevarat sigura, eu (utilizatorul) trebuie sa detin "ceva" (certificatul token VPN) si sa cunosc "ceva" (datele de autentificare - utilizator si parola) altfel, principiul de privacy complet nu este intrunit, iar securitatea prin obscuritate, nu mai reprezinta securitate.

Daca apreciezi cu adevarat siguranta datelor tale, iti recomandam sa nu alegi un astfel de furnizor pentru ca, la un moment dat, s-ar putea sa iti para rau. Din pacate, realitatea spune ca Internetul nu mai este un loc "sigur".

Bineinteles. Un utilizator poate sa fie configurat pe un numar nelimitat de dispozitive, fie ca este vorba de pc-ul de acasa ori de cel de la birou, insa (din motive logice de securitate) sistemul VPN si abonamentul tau, va permite conectarea doar a unui singur dispozitiv nominal si concurent.

In contextul de lucru in care operati in oricare dintre abonamentele ContaV, performanta dispozitivului fizic de pe care realizati conectarea, nu mai este considerat relevant, intrucat toata procesarea resurselor se realizeaza in cloud. Este important de inteles ca in acest mod de lucru, nu este necesar un dispozitiv deosebit de performant, prelungind astfel, durata de utilizare a dispozitivelor care in ziua de azi sunt considerate "moral depasite".

Recomandarea noastra prioritara este sa va indreptati atentia asupra achizitionarii unui monitor mai performant ori a unui dispozitiv mobil, precum este un laptop.

ContaV nu impune restrictii utilizatorilor sai insa, oricare dispozitiv care (desi nu este recomandat) inca ruleaza un minim de Windows 7 - versiunea de 64 biti, poate fi utilizat cu succes pentru a lucra fara probleme contabilitatea in cloud.

Bineinteles, toate sistemele tehnice care opereaza pe MacOS, Windows si Linux se pot conecta la abonamentele din cloud ContaV, insa cu alte aplicatii decat cele specifice platformei Windows.

Intrebari Comerciale

Din punct de vedere tehnic, alocarea de resurse pentru un abonament dureaza intre 3-5 minute, dar pentru ca la ContaV punem accent pe calitatea colaborarilor noastre, imbarcarea in noua solutie este similara cu realizarea unei noi haine de catre croitor.

Fiecare utilizator are propriul stil si mod de lucru, de aceea este foarte important pentru noi mai intai sa intelegem, care este modul de lucru si forma de organizare a datelor acestuia, astfel incat sa il asistam in procesul de transfer al datelor si in utilizarea de zi cu zi.

Fara exceptie, toate transferurile de date si instalarile pentru contabilitatea in cloud, au fost anterior agreate si planificate astfel incat, impactul atat catre utilizator cat si catre clientii acestuia sa fie nesemnificativ.

Contractul are o durata standard de 12 luni si se prelungeste automat daca niciuna dintre parti nu denunta unilateral contractul.

Tarifele percepute pentru abonamentele afisate sunt fixe, nu sunt ajustate in raport cu inflatia si nu este realizata conversia facturii la valoarea cursului de schimb BNR EUR-RON, insa este de retinut ca acestea nu contin TVA.

Tarifele pentru toate abonamentele prezentate sunt fixe, iar modificarea acestora se realizeaza doar in cazurile schimbarii abonamentului initial contractat, cu unul superior, in baza nevoilor suplimentare.

In conditiile in care utilizatorul doreste inchiderea abonamentului, conform contractului cadru care a fost incheiat intre furnizor si beneficiar pentru prestarea serviciului, se transmite o notificare scrisa cu 30 de zile inaintea termenului de finalizare. Ulterior acesteia, se stabileste impreuna cu beneficiarul, conditiile tehnice prin care acestuia ii sunt returnate datele integral.

Important de retinut -- Intotdeauna si fara exceptie, clientul (utilizatorul) este stapanul datelor sale.

Ai o intrebare la care nu ai regasit raspunsul cautat?

Daca intrebarea pe care o cauti nu se regaseste in lista de mai sus, te rugam sa ne contactezi prin telefon sau scris pentru detalii.

Contacteaza ContaV si aboneaza-te si tu la solutia de contabilitate in cloud

Ai nevoie sa iti oferim o recenzie?

Ai intrebari suplimentare sau doresti sa afli mai multe despre experienta clientilor nostri?

Vei putea schimba impresii despre experienta lor de lucru, direct de la sursa!

Ne poti contacta prin

Telefon si WhatsApp 0725.977.266 / 0725.977.268
E-mail la adresa hello@contav.ro

Alte Informatii Utile

WideBits SRL: CIF. RO30522146 EUID. J2012001211295
Adresa: str. Dirijorului Nr. 57A, Sector 1, Bucuresti

Informatii Bancare

Banca Transilvania: RO 56 BTRL RON CRT04 9454 5001
ING Bank Amsterdam: RO 49 INGB 0000 9999 0314 2441
Trezoreria de Stat: RO 89 TREZ 7015 069X XX02 5952

E-mail: hello@contav.ro -- Telefon/WhatApp: 0725.977.266 / 0725.977.268

ContaV by WideBits.ro  - Conforma ISO 9001 & ISO 27001